3voturi

Ce are de pierdut Romania in urma razboiului?

Oricat de idioata pare intrebarea acum, va fi foarte serioasa problema cand Romania va fi pusa in situatia de a fi "impartita" intre marile puteri.

Razboiul asta este impins din spate de anumite puteri pentru a ocupa teritorii si a le exploata de bogatii. Nu zic doar de Romania, in joc sunt foarte multe state din Europa, dar Romania pare sa fie o tinta mult prea usoara pentru a nu fi luata in seama.

Dupa cum vad eu situatia din Ucraina, conflictul va degenera in al treilea razboi mondial, si vor fi piederi  foarte mari pentru Romania.

3 Răspunsuri

1vot

noctis Points760
Piederi teritoriale, pierderi de vieti omenesti, pierderi de bogatii si de cultura.

Rusia de destul de intinsa ca suprafata, deci dpdv teritorial cred ca ii intereseaza legatura cu Marea Neagra. Posibil sa ocupe Moldova si Dobrogea.

Ungaria va actiona si ea pentru a ne fura Transilvania.

... Si la sfarsitul razboilui, daca Romaniei ii mai raman cateva teritorii, vor veni alte tari pentru a ne "ajuta sa crestem" economic. Adica sa exploateze si sa ne ia si ultimele bogatii. Unele exemple ar fi cu gazele de sist, padurile si Rosia Montana. Restu nici nu se mai cunosc.

1vot

Andrei Bitu Points560
Din cauza conflictului neincheiat cu Transnistria, Romania e cu sigur luata in vizor de Rusia. Deja isi fac planuri cum sa imparta tara. :))

0vot

Podrea Narcis Points1540
Stati fratilor linistiti !! Nu mergem la razboi...nu e cazul. Avem NATO. Daca se ia cineva de o tara membra NATO, se pune cu toti membrii NATO. Nu cred ca va risca Rusia sa intre in conflict cu noi.

Răspunsul tău

Confidenţialitate: Adresa ta de email va fi utilizată doar pentru trimiterea acestor notificări.
Pentru a evita această verificare pe viitor, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

Cunoşti pe cineva care ştie răspunsul? Distribuie linkul

...

O comunitate cu întrebări şi răspunsuri.