2voturi

De ce s-a construit un nou accelerator de particule la granita dintre Elvetia si Franta ? Chiar vor sa gaseasca o modalitate de a sfarsi lumea ?

4 Răspunsuri

1vot

StoophitageDFG Points550
Stiu ca urmeaza sa se faca un stiudiu de fezabilitate in ceea ce priveste constructia acestui accelerator de particule. S-a mai construit unul acum cativa ani, si cand s-a dat drumul la maretul proiect, n-au facut nimic. Citisem undeva ca organizatia pentru cercetari nucleare il mai tin in fuctiune inca vreo 20 de ani.

0vot

ionut_faust_19 Points170
La ce circumferinta are acest proiect, intre doua tari , Franta si Elvetia, va produce o energie imensa. Nu cred ca va aduce sfarsitul lumii. E o prostie sa crezi acest lucru. Lumea evolueaza. Accelerarea particulelor este ceva de viitor. Si acest proiect care se intinde pe 100 de kilomentri, va produce  energie pentru viitorul nostru. Si nu cred ca o sa fie singurul , se vor mai construi si pe alte meleaguri, la americani, si la rusi o s agasim in urmatorii 10 -20 de ani. Si numai la acest proiect se estimeaza ca se produce o energie de de ordinul tera voltilor.

1vot

2touchWish Points210
Vechiul proiect din 2008, acceleratorul construit langa Geneva , LHC-ul,(large hadron collinder) produce doar o energie de 14 tera electrovolti. La asta nou, proiectul Future Circular collinders, ce se va finaliza in curand , se estimeaza ca va produce de vreo 8 ori mai multa energie, e pana la 100 de tera electrovolti. Imagine that , what  a great power !

0vot

Vlad_Sfetcu Points340
S-a incercat crearea particulei lui Dumnezeu. Am mai auzit expresia asta si in filmul cu tom hank, in "ingeri si demoni" la fel era si acolo. Daca ar fi sa explodeze cu acelasi suflu de explozie care a explodat in filmul ala, atunci ne-am duce naibii de tot. Bine, ala e film, noi vorbim de realitate. Nu sunt contra acestor modalitati de producere a energiei, dar nici pro 100%.

Răspunsul tău

Confidenţialitate: Adresa ta de email va fi utilizată doar pentru trimiterea acestor notificări.
Pentru a evita această verificare pe viitor, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

Cunoşti pe cineva care ştie răspunsul? Distribuie linkul

...

O comunitate cu întrebări şi răspunsuri.