1vot

Care este cea mai buna rasa de caini pentru protectie si paza ?

vreau un caine pentru paza , la un complex industrial. chiar doi caini de paza.  am auzit ca, cainii ciobanesti ar fi mai buni, fiind mai obedienti. astept pareri.

3 Răspunsuri

2voturi

noctis Points760

Depinde de cat de mult esti dispus sa scoti din buzunar.

Un caine  de paza bun este cel care are un aspect care intimideaza: deci trebuie sa fie mare, foarte mare, nu un caine pichinez, de buzunar, sau maidanez, ci unul ce ajunge la o talie de minim 60 cm inaltime. Fiind mare, consuma mult. Nu mai zic de doi caini.

O rasa specifca este cea a cainilor ciobanesti : carpatin sau caucazian.

Din aceste doua rase, mai obedienti .. ar fi cei care te asculta sau te respecta mai mult. Un caine este obedient masculului ALFA, deci stapanul trebuie sa fie ALFA in relatia de caine - om.

Un astfel de comportament se dezvolta de cand cainele este mic, de pui. Sunt rase asemanatoare lupilor, si au instinctul de haita de mici.

Ambele rase sunt foarte teritoriale, deci ar fi o alegere buna. Totusi , cainii ciobanesti caucazieini au o mentalitate mai de rus :)), deci sunt mai tampiti, si trebuie sa fii mai atent cu ei.

Sper ca te-am lamurit. ;)

0vot

adrian.bogdan Points740
Cainii sunt doar de ochii lumii, tot cu o firma de securitate iti faci treaba. DAR daca complexul este departe de un astfel de echipa de interventie, poti sa ai si caini, dar nu stricasi o camera de supraveghere. Depinde cat de mult tii la ce vrei sa pazesti :P

0vot

Points0

eu cred ca cea mai buna rasa de caine pentru protectie si paza este canele lupyes

 

Răspunsul tău

Confidenţialitate: Adresa ta de email va fi utilizată doar pentru trimiterea acestor notificări.
Pentru a evita această verificare pe viitor, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

Cunoşti pe cineva care ştie răspunsul? Distribuie linkul

...

O comunitate cu întrebări şi răspunsuri.